Malatya’nın Battalgazi İlçesi Bahri Mahallesi'nde inşaatı süren kırsal konut köy evleri projesi ile ilgili ortaya atılan iddialara yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamaya göre, Bahri Mahallesi'nde 35 kırsal konutun inşası sürüyor. 24 Ocak 2025 tarihinde kurası çekilen köyde B16 numaralı binanın sahibi, konutunu gördüğünde binasının diğer yapılara göre daha fazla kazıldığını ve çukurda kaldığını öne sürdü.
Parsel kazılarına başlanmadı
Yetkililer, parsellerin kazısına henüz başlanmadığını belirterek, önceliğin evlerin yapımına verildiğini ifade etti. Açıklamada, hendek kazısı yapılarak bina inşaatlarına başlandığı ve arazinin eğimli yapısından dolayı ilerleyen süreçte parsel sınırlarına istinat perdeleri inşa edilerek güvenliğin sağlanacağı vurgulandı.
İl Müdürlüğü yetkilileri, dron görüntülerinden de arazinin eğimli yapısının net bir şekilde görülebildiğini belirterek, vaziyet planına uygun olarak belirlenen kotların sağlanacağını ifade etti.
Söz konusu konuyla ilgili gelişmelerin takip edildiği belirtilirken, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklamanın yapıldığı vurgulandı.