Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Fidancılar ve Peyzajcılar Sitesi’ni ziyaret etti. Fidancılar Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe ile birlikte site esnafını gezerek sorunlarını dinleyen Başkan Sadıkoğlu, özellikle site girişinde kavşak olmamasının ulaşımı zorlaştırdığını ve esnafların mağduriyet yaşadığını vurguladı.

Bakan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı Bakan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

“Kavşak Olmaması Mağduriyet Oluşturuyor”

Fidancı esnafının tarımsal üretime büyük katkı sağladığını belirten Başkan Sadıkoğlu, şehirdeki fidan üreticilerinin Türkiye’nin dört bir yanına sertifikalı ve kaliteli fidan satışı yaptığını ifade etti.

“Fidancılarımız, şehrimiz tarımının güçlenmesi için önemli bir misyon üstlenmiş durumda. Kaliteli ve sertifikalı fidan üretimi yaparak Türkiye’nin dört bir yanına hizmet veriyorlar. Ancak, Fidancılar Sitesi’nin girişinin bulunduğu ana yolun orta refüjü kapatılmış. Bu durum hem esnafı hem de vatandaşı mağdur ediyor. Siteye ulaşmak için 3-4 kilometre boyunca ilerleyip U dönüşü yapmak gerekiyor. Esnaf gün içinde birçok kez giriş çıkış yapıyor ve her seferinde aynı yolu gidip gelmek zorunda kalıyor,” dedi.

Sorunun çözümü için yetkililerle görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Belediye yetkilileriyle yaptığımız görüşmede bu mağduriyetin giderilmesi için site girişine bir kavşak düzenlemesi yapılmasını talep ettik. Esnafımızın bu sorununun çözülmesi için takipçi olacağız” diye konuştu.

Çevre Kirliliği Sorunu da Gündemde

Başkan Sadıkoğlu, ziyaret sırasında sitenin hemen yanında bulunan döküm sahasının oluşturduğu çevre kirliliğine de dikkat çekti. Buradan kalkan toz ve toprağın hem insan sağlığını olumsuz etkilediğini hem de fidanlara zarar verdiğini belirtti.

“Çevre kirliliği, bölgedeki tarımsal üretimi de olumsuz etkiliyor. Toz ve kirlilik kontrol altına alınmazsa, fidancı esnafımızın üretim kapasitesine zarar verebilir. Bu konuda da gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz” dedi.

Esnaftan Teşekkür ve Destek Çağrısı

Fidancılar Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’na teşekkür etti.

“Başkanımıza, sorunlarımızı yerinde dinlediği için teşekkür ediyoruz. Özellikle kavşak talebimiz başta olmak üzere, burada çalışan esnafların yaşadığı sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Fidancılar Sitesi esnafı da, kavşak düzenlemesi başta olmak üzere ulaşımın kolaylaştırılması için yetkililerden destek beklediklerini belirterek, bir an önce çözüme ulaşmak istediklerini ifade etti.

Editör: Hasan Yağmur