Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları turnuvaları kapsamında, görme engelli bireylerin spora katılımını artırmak ve goalball sporunu tanıtmak amacıyla Türkiye Şampiyonası düzenleniyor. Malatya Battalgazi Görme Engelliler Ortaokulu, Alanya’da gerçekleştirilecek olan Goalball Turnuvası’na katılacak. Bu turnuva, görme engelli öğrencilerin sportif becerilerini sergilemeleri ve toplumsal farkındalığı artırmaları için önemli bir fırsat sunuyor.

Battalgazi Belediyesi Destekliyor, Kadınlar Üretiyor Battalgazi Belediyesi Destekliyor, Kadınlar Üretiyor

Battalgazi Görme Engelliler Ortaokulu, öğrencilerine goalball, zilli futbol topu, masa tenisi, satranç ve mangala gibi çeşitli spor ve zeka oyunlarıyla zenginleştirilmiş bir eğitim programı sunmaktadır. Bu yaklaşım, öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamaktadır.

Goalball, görme engelli bireylerin oynadığı, özel bir top ve göz maskeleriyle gerçekleştirilen bir takım sporudur. Bu spor, oyuncuların işitme ve dokunma duyularını kullanarak topu rakip kaleye göndermeyi amaçlar. Türkiye, bu alanda uluslararası başarılar elde etmiş olup, Goalball Kadın Milli Takımımız üst üste 3. kez Paralimpik Şampiyonu olmuştur.

Battalgazi Görme Engelliler Ortaokulu’nun katılacağı bu turnuva, hem öğrencilerin sportif deneyim kazanmaları hem de goalball sporunun Malatya’da daha geniş kitlelere tanıtılması açısından büyük bir önem taşımaktadır. Okul yönetimi ve öğrenciler, turnuvada başarılı bir performans sergilemek için yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdürmektedir. Öğrenciler, turnuvaya hazırlanırken Malatya sevdalılarından destek beklediklerini vurguladılar.

Turnuva, 7-14 Nisan 2025 tarihlerinde Alanya’da gerçekleşecektir. Etkinlik, görme engelli bireylerin spora katılımını desteklemek ve toplumda farkındalık oluşturmak adına önemli bir adım olacaktır.

Editör: Hasan Yağmur