İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, Çanakkale ruhunun sonsuza kadar var olması için adaletin, demokrasinin, özgürlüğün ve bağımsızlığın yaşatılması gerektiğini ifade etti.

Kurtuluş Savaşı Yolunu Açtı

Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisi uğruna verdiği en büyük mücadelelerden birinin 18 Mart Çanakkale Zaferi olduğunu vurgulayan Başkan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü büyük gurur ve minnetle anıyoruz. 1915’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, vatanı için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen Mehmetçiklerimizin kahramanlığı, fedakârlığı ve vatan sevgisi, bizlere miras kalmış en büyük değerlerden biridir. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’na giden yolu açmıştır. Bugün bizlere düşen görev, atalarımızın bizlere bıraktığı bu kutsal emanete sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır.”

Adalet ve Demokrasi Vurgusu

Çanakkale Destanı’nı yazmanın her millete nasip olamayacağını belirten Başkan Yıldız, şu değerlendirmelerde bulundu:

Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı ve Şehitlerimiz Anıldı Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı ve Şehitlerimiz Anıldı

“Vatan toprağını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizin ruhunu şad etmenin en büyük yolu; adaletin, demokrasinin, özgürlüğün ve bağımsızlığın sonsuza dek yaşatılmasıdır. Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi; saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad, mekânları Cennet, zaferimiz daim olsun.”

Editör: Hasan Yağmur