Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Er mesajında, kadın haklarına dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından birisi olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul ettiğini hatırlattı. O tarihten bu yana 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirtti.

Başkan Er, “İnsanlarımızın Geleceğe Umutla Bakması İçin Çalışıyoruz” Başkan Er, “İnsanlarımızın Geleceğe Umutla Bakması İçin Çalışıyoruz”

Kadınların, hayatın her alanında ürettikleri değerlerle toplumu şekillendiren, geleceği inşa eden en önemli güç olduğunu vurgulayan Başkan Er, ailenin temel direği, toplumun vicdanı, çalışma hayatının vazgeçilmez unsuru olan kadınlarımızın sevgi, emek ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştirmeye devam ettiğini ifade etti.

Başkan Er, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün sadece bir kutlama değil, aynı zamanda kadın haklarına yönelik farkındalığın arttığı, kadınların toplumsal hayatta daha güçlü var olabilmesi için sorumluluklarımızı hatırlatan önemli bir gün olduğunu belirterek, kadınlarımızın sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal hayatta eşit fırsatlara sahip olmasının, kalkınmanın ve ilerlemenin anahtarı olduğunu söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınların hayatın her alanında daha etkin rol almasını destekleyen projeler üretmeye, sosyal hayatta ve iş dünyasında daha güçlü olmaları için çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Er, kadın girişimcileri destekleyen projelerimiz sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz, istihdamı artırıcı çalışmalarımızla Malatya’nın kadın dostu bir şehir olması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Başkan Er, depremin yaralarını sararken de en büyük gücümüzün, kadınlarımızın sabrı, dirayeti ve fedakârlığı olduğunu, onların gücünün, toplumumuzun yeniden ayağa kalkmasının en büyük teminatı olduğunu belirterek, "Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehrimizdeki emekçi kadınlarımız olmak üzere hayatımıza değer katan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi.

Editör: Hasan Yağmur